Pályázat

  • Zala-Kraft Kft.
  • Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
  • a szállodának nyújtott visszatérítendő hitelnek köszönhetően a rezsi és a bérköltségek rendezését meg tudtuk oldani.
  • 75 000 000 Ft
  • GINOP-8.3.5-18/B
  • 2023.08.26

 

 

 

Pályázatunk célja, hogy két fiatal foglalkoztatásával hozzájáruljunk a gyakornoki képzésben való részvételükhöz, képzettségük, szakmai gyakorlati ismereteik és munkatapasztalatuk bővüléséhez.

Így a közvetlen munkahely teremtéssel elősegítjük az iskolai rendszerű képzésben megszerzett szakképesítésük hasznosulását, a korai munkahelyi tapasztalathoz jutást, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaiknak és foglalkoztatási lehetőségeiknek javulását is támogatjuk. A projekt során 2 fő gyakornok foglalkoztatása valósul meg: 1 főt szakács és 1 főt recepciós munkakörben alkalmazunk a szállodákban, 9 + 4,5 hónapon keresztül, teljes munkaidőben. A projekt keretében a gyakornokok járulékokkal növelt munkabérét, valamint a velük foglalkozó 1 fő vállalati kapcsolattartó feladatarányos bérköltségét számoljuk el 9 hónapon keresztül. Eszközbeszerzést a gyakornokok munkahelyének kialakításához, megfelelő munkakörülményeik biztosításához tervezünk. A kötelező nyilvánosság elvárásait teljesítjük, adminisztratív költségeket szükség szerint tervezünk, a rendelkezésre álló költségvetési arányok figyelembevételével. A gyakornokokat végzettségüknek megfelelően a vállalkozás napi tevékenységeibe vonjuk be. A gyakornoki idő alatt figyelmet fordítunk arra, hogy az alapvető szakmai ismeretek mellett olyan speciális munkaműveletekkel is megismerkedjenek a gyakornokok, ami esetleg az iskolai gyakorlathoz nem tartozott hozzá. A gyakornokokat kapcsolatba hozzuk partnercégeinkkel is, hogy lehetőségük legyen a szakterületükhöz tartozó egyéb munkafolyamatokkal is megismerkedni.

A gyakornoki kapcsolattartó szerepét a szállodaigazgató tölti be, aki szakirányú szakmai végzettséggel (vendéglátó menedzser), emellett pedagógus végzettséggel rendelkezik, és ennek megfelelő munkakörben jelenleg is dolgozik a cégben. 15 év szakmai gyakorlattal rendelkezik.

A projekt keretében 2 PC munkaállomás kerül beszerzésre, a szükséges alap szoftverekkel és perifériákkal. A szakács gyakornok számára emellett egy modern konyhatechnológiájú eszköz, egy sokkoló hűtő kerül beszerzésre.

Megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatására nem kerül sor. A projekt keretében infrastrukturális és ingatlan beruházásra nem kerül sor. A projekt eredménye: a gyakornokok szakmai gyakorlati ismereteinek és munkatapasztalatának bővülése. A projekt outputja: 2 fő széleskörű és biztos gyakorlati tudással rendelkező fiatal munkavállaló a munkaerőpiacon.

ALAPADATOK

  • Pályázó neve: ZALA-KRAFT Kereskedelmi Korlátolt felelősségű társaság
  • Projekt megnevezése: Gyakornoki program a ZALA-KRAFT Kft-nél
  • Forrás megnevezése: Európai Szociális Alap
  • Megítélt összeg: 6,67 Millió forint