Zalakaros

Zalakaros a Balatontól 35 km-re található gyógy- és üdülőváros. Nemzetközi hírét a 96 °C-os, Európa 3. legjobb minőségű gyógyvizének köszönheti.

Zalakarosi fürdő és hotel wellness

A turisták fő célpontja az egész évben nyitvatartó Zalakarosi Gyógy- és Élményfürdő, melynek főbejárata ~90 m-re található hotelünktől. Ha a helyi gyógyvíz hatásait szeretné élvezni, akkor ki sem kell mozdulnia szállodánkból, mert a wellness részlegünk termálvizes medencéjét a Zalakarosi Gyógyfürdőtől kapott vízzel töltjük fel.

Zalakaros – a legvirágosabb város

Zalakaros fekvése, környezete kiválóan alkalmas az aktív szabadidős tevékenységre és sportolásra. A városban ápolt parkok, virágos sétányok, tiszta, rendezett utcák és szépen kialakított játszóterek várják a vendégeinket. 2002-ben a „Magyarország legvirágosabb városa” címet, 2003-ban pedig az „Európa virágos városa” rangot nyert.

Természteközeli fekvés

A természetimádóknak Zalakaros számos lehetőséget biztosít: szőlőhegyek, gyümölcsösök és erdők ölelik körül a települést, a Parkerdő sétaútjai, a Pannonhát Tájpark túralehetőségei, a Kis-Balatont körüljáró kerékpárút, a Nemzeti Park védett madárvilága, a Bivalyrezervátum és a Garabonciás Farm és 7 vezér Történelmi Kalandpark nyújtanak mozgalmasabb kikapcsolódásra lehetőséget.

Programok

A település egész évben kínál programokat. Kiemelkedik ezek közül a Karosi Nyár programsora, a Karos Kupa Nemzetközi Sakkverseny valamint a Karos Város Napjai. Népszerű a vendégeink körében a Bornapok, ahol megkóstolhatják a helyi szőlőfajtából előállított bort, a Tónait.

Képek Zalakarosról